7.1.11

Pakej Mini Fertigasi DIY (Auto)

(HARGA BARU BERMULA 1 OGOS 2015)

Kepada mereka yang berminat untuk memulakan pertanian secara kecil-kecilan, tetapi tidak mempunyai kawasan tanah atau ruang yang besar, kami sudah mula menjual pakej mini fertigasi DIY secara automatik. Pakej lengkap ini sesuai untuk mereka yang ingin berkebun atau meminati pertanian, tetapi tidak mempunyai masa, tempat atau wang ringgit yang banyak. Cukup sekadar menanam sayur-sayuran di rumah, dan keperluan harian sahaja.
Di kala ini, ketika harga barangan kian naik, dan nilai matawang kita semakin kecil, tiba masanya untuk kita memulakan pertanian secara kecil-kecilan. Benih-benih sayuran boleh dibeli di kedai kami dan jika memasang set ini, kita boleh menanam sehingga 10 jenis pokok sayuran yang berbeza-beza.
Contoh pemasangan fertigasi manual
Bayangkan jika kita sendiri mampu untuk menanam sayur-sayuran di rumah dan menikmati hasilnya sendiri. Tidak kira anda duduk di kawasan rumah teres, mahupun di kawasan perumahan tinggi seperti flat dan apartment, anda masih boleh bercucuk tanam di rumah.

Pakej automatik ini membolehkan tanaman anda disiram setiap hari. Baja dan air dimasukkan ke dalam tangki dan hanya perlu menjaganya sekurang-kurangnya 3 hari sekali. Manual pemasangan turut disediakan. 
Turut disediakan ialah pakej mini fertigasi DIY (manual) 10 pokok berharga RM100, pakej tambahan 10 pokok, pakej semaian.
Datanglah ke kedai jika berminat. Penghantaran pos juga disediakan. Terima kasih.

39 comments:

  1. Salam,
    saya mahu tanya sabut kelapa yang dibeli dari kedai perlu campur dengan medium lain ke tak seperti sekam bakar..
    dan baja tuk fertigasi digunakan sama ke tak untuk semua sayuran..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabut kelapa tidak perlu campur medium lain, tetapi perlu dipastikan baja yang mencukupi setiap siraman.

      Baja fertigasi boleh digunakan pada semua pokok sayuran tetapi nisbah kecairan berbeza mengikut jenis pokok. Pokok berdaun sahaja atau pokok berbuah ada sedikit perbezaan. Pokok berdaun sahaja, bacaan larutan baja perlu cair sehingga maksimum 1.5 shj. Pokok berbuah perlu lebih

      Delete
  2. Jika berminat nak dapatkan set mini ni bagaimana penghantaran melalui pos dibuat? Barang-barang dia nampak macam besar je.Sesuai tak utk diletakkan di ruangan balkoni belakang tingkat atas yang sgt terdedah kepada cahaya matahari?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Set ini boleh dihantar melalui pos dgn tambahan RM30 (Semenanjung Msia) dan RM50 (Sabah & Sarawak). Boleh diletakkan di balkoni, tetapi jika terlalu terdedah dengan cahaya matahari boleh mempercepatkan tong menjadi reput. Sebaiknya ditutup untuk meningkatkan daya ketahanan tong..

      Delete
  3. "Turut disediakan ialah pakej mini fertigasi DIY (manual) 10 pokok berharga RM100, pakej tambahan 10 pokok, pakej semaian."apakah

    Berapakah harga utk set 20 pokok ini? adakah perlu membuat semaian sendiri atau diberi anak pokok?

    Bolehkah jika tak mahu tong baja tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakej tambahan 10 pokok RM10.

      Semaian perlu dibuat sendiri atau membeli benih dengan kami. Pakej semaian RM12 (termasuk benih). Benih sepekat RM2.

      Tong baja boleh dikecualikan.

      Kalau berada berdekatan, boleh singgah ke Dengkil untuk customize barangan tuan/puan. Terima kasih

      Delete
  4. Saya tinggal di rumah Desa Anggerik, Bandar Baru Nilai dan berminat hendak memanfaatkan lahan yang ada di belakang rumah seluas 10 x 5 untuk projek fertigasi ini.

    Sekarang ini lahan tersebut masih ditumbuhi oleh lalang. Apakah sebaiknya lalang tersebut diracun terlebih dahulu atau bagaimana? Sekiranya diracun, adakah ia memberi kesan tehadap projek fertigasi ini kemudian hari?

    Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ustaz Rais,

      Sebaiknya lalang dipotong dan diracun menggunakan racun serap seperti Roundup.

      Kemudian selepas bersih, gunakan penutup bumi seperti silvershine atau weedmat untuk memastikan rumput tidak naik. Barulah diletakkan sistem fertigasi.

      Ini akan memastikan kawasan fertigasi bersih dan kemas. Juga tidak ada rumput yang naik dan mengganggu pokok2 nanti.

      Delete
  5. Assalamualaikum...saya merupakan guru di sebuah sekolah di Petaling Jaya. Saya tertarik dengan sistem fertigasi ini dan ingin menjalankan satu projek inovasi bersama pelajar tentang fertigasi cili/tomato di sekolah saya. Namun kawasan dan peruntukan yg kami dapat adalah terhad dan saya tertarik dengan pakej DIY Mini Fertigasi ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam, terima kasih atas minat cikgu.
      Cikgu boleh berhubung dengan kami melalui email mentahagromart@gmail.com berhubung harga dan pakej yang kami tawarkan. Ada beberapa buah sekolah telah mendapat khidmat kami untuk memasang dan menggunakan sistem ini. Terima kasih

      Delete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Salam..set mini fertigasi auto masih ada stock lagi ke? Mcm mana cara nak oder

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam. Ada lagi. Harga RM170. Pos RM30 (SM) /RM60 (SS). Rujuk Pembelian secara online untuk order. Tq

      Delete
  8. salam sejahtera.saya berminat dengan set fertigasi dan ingin order

    ReplyDelete
  9. salam sejahtera. saya dr Sarawak. saya amat berminat dgn tanaman fertigasi. Saya ingin order dan bagaimana penghantaran ke Sarawak. Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam, tuan boleh email kami. Kos termasuk penghantaran ke Sarawak ialah RM230. Tq

      Delete
  10. Salam tn! Rm170 + RM30 pos dapat semua barang DIY. Yg saya tak faham kena tambah rm100 ke utk barang tambahan di bawah. Jadi berapa semua kos yg perlu dibayarTurut disediakan ialah pakej mini fertigasi DIY (manual) 10 pokok berharga RM100, pakej tambahan 10 pokok, pakej semaian.
    Datanglah ke kedai jika berminat. Penghantaran pos juga disediakan. Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam tuan, RM170 sudah lengkap dengan barangan untuk 10 pokok. Penyiraman secara automatik. Yang tambahan ialah pakej semaian sebab benih tak termasuk dalam pakej RM170 tu.

      Delete
  11. Assalamualaikum tuan.. Sy berminat utk beli set mini fertigasi 10 pokok.. Jika sy buat byrn rm100+ rm30 utk kos pos, barang apa yang saya akan dpt?

    ReplyDelete
  12. Berminat dengan set mini fertigasi auto. Masih ada ke? Harganya masih RM170?

    Terima kasih.

    ReplyDelete
  13. Camana nak hubungi pihak tuan untuk tempahan fertigasi. Adakah pembayaran menggunakan LO kerajaan boleh digunakan?

    ReplyDelete
  14. Berminat dengan set mini fertigasi auto. Masih ada ke?

    ReplyDelete
  15. Assallammualaikum,
    Berminat sangat dengan pakej mini fertigasi auto. Masih ditawarkan lagi dan boleh pos ke utara?

    ReplyDelete
  16. Assallammualaikum,
    Berminat sangat dengan pakej mini fertigasi auto. Masih ditawarkan lagi dan boleh pos ke utara?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masih ada dijual. Harga RM250 termasuk penghantaran ke utara. Sila hubungi En Marzuki 017-3287325 untuk keterangan lanjut. Terima kasih.

      Delete
  17. Saya berminat yg pakej mini boleh pos ke batu pahat johor

    ReplyDelete
  18. Salam..saya berminat untuk dapatkan DIY mini fertilizer ni. Masih ada lagi ke? Sy tinggal di bangi. Tq

    ReplyDelete
  19. as salam tuan,
    saya berminat utk mendapatkan set fertigasi mini ...sila whatapps saya 019-9524623.

    ReplyDelete
  20. Saya ingin beli 60 anak pokok cili beserta pakej fetigrasi bg jumlah terbabit?
    Brapa harga keseluruhan?
    Ada manual pemasangannya x?

    ReplyDelete
  21. Saya ingin beli 60 anak pokok cili beserta pakej fetigrasi bg jumlah terbabit?
    Brapa harga keseluruhan?
    Ada manual pemasangannya x?

    ReplyDelete
  22. Salam. Saya tertarik dgn pakej mini ini. Klu beli lebih dpd 1 set ada diskaun ke?

    ReplyDelete
  23. Salam. Saya tertarik dgn pakej mini ini. Klu beli lebih dpd 1 set ada diskaun ke?

    ReplyDelete
  24. salam ... kalau saya nak buat cili fertigasi dalam 300 polibeg berapa harga yang boleh cik bagi pada saya

    ReplyDelete
  25. Salam, sy berminat dengan set fertigasi.. ada stok lagi ke? Noleh pos ke?

    ReplyDelete
  26. Berminat dgn set mini ni. Wasap saya 0195362455.sy di kuala terengganu. Terima kasih

    ReplyDelete
  27. Salam sejahtera.
    Saya berminat dengan pakej mini fertigasy auto.
    1. adakah harga tersebut masih terpakai?
    2. Berapakah kos kalau penghantaran ke Sarawak?

    mohon jasa baik pihak tuan respon.
    terima kasih

    ReplyDelete

Nuffnang Ads

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails